Nieuwsberichten


Asociale vrouw uit Engeland baarde kind onder valse naam

woensdag 12 maart 2014, 15:01 - Sanne Hofman

Een nogal Ďasocialeí vrouw uit Engeland was zwanger van haar vierde kindje. Haar eerste drie kinderen heeft zij af moeten staan aan de kinderbescherming. De vrouw besloot tijdens het baren van haar vierde kindje een valse naam op te geven zodat zij dit kind niet af zou hoeven staan.

Door zich op te geven als iemand anders in het ziekenhuis is het de aso-vrouw uit Engeland toch gelukt om haar kindje even mee naar huis te nemen. Na het eerder afstaan van drie kinderen aan de kinderbescherming wist de vrouw dat ze haar vierde kind ook zou moeten afstaan. Voor de veiligheid van de kinderen zijn ze bij hun moeder weggehaald. De vrouw wilde haar vierde kindje op deze bizarre manier zelf houden.


Internet forum
De valse naam die de vrouw in het ziekenhuis opgaf had zij van internet gestolen. De ‘bestolen’ vrouw was actief op een forum voor zwangere vrouwen waar ervaringen en informatie over de zwangerschap uitgewisseld werden. De asociale vrouw uit Engeland gebruikt de naam van deze vrouw toen zij met weeŽn en gebroken vliezen in het ziekenhuis aankwam.


Ziekenhuis
Het ziekenhuis in Walsall in Engeland heeft de naam van de vrouw achteraf niet goed genoeg gecheckt. De ‘aso-moeder’ kwam met weeŽn en zonder persoonlijke papieren het ziekenhuis binnen en gaf de valse naam op. De naam en gegevens werden alleen even telefonisch gecheckt bij de vroedvrouw van die zogenaamde vrouw. Na het baren van de baby mocht de vrouw samen met het kindje naar huis.


Gepakt
De frauderende moeder is uiteindelijk toch gepakt. De vrouw van de naam die de frauderende moeder had opgegeven kwam een paar dagen na ‘de bevalling’ met een nog dikke buik naar een echo onderzoek in het ziekenhuis. Het ziekenhuis kwam er nu pas achter dat de vrouw helemaal niet echt was bevallen en gewoon nog zwanger was.

Het ziekenhuis heeft aangegeven dat deze identiteitsfraude ‘zeer zeldzaam’ is. Het ziekenhuis heeft de regels met betrekking tot het controleren van gegevens bij een bevalling echter wel aangescherpt.

Het kindje van de asociale moeder is alsnog afgepakt door de kinderbescherming.


Bron: SpitsBookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken