Nieuwsberichten


In het openbaar borstvoeding geven als protest

donderdag 1 mei 2014, 15:12 - Sanne Hofman

Eerder dit jaar werd de Britse Wioletta Komar uit een sportwinkel in Nottingham gestuurd. Niet omdat zij een grote misdaad had begaan, nee, ze gaf haar zoontje borstvoeding in het openbaar. Dit vonden veel andere moeders een belachelijk besluit van de sportwinkel Sports Direct. Daarom besloten zij massaal te protesteren om Wioletta te laten zien dat zij achter haar staan.

De 25 jarige Wioletta Komar was een dag met haar gezin aan het shoppen in de sportwinkel Sports Direct in Nottingham. Terwijl haar man de winkel doorliep en kleding paste besloot Wioletta haar drie maanden oude zoontje borstvoeding te geven omdat hij erge honger had. Door het personeel van de sportwinkel werd dit niet geaccepteerd. Wioletta werd uit de sportwinkel gezet met de reden: ‘Borstvoeding geven in de winkel in het openbaar past niet binnen onze regels.’.


Geen reactie
Al direct werd Wioletta gesteund door andere klanten. Na de hele gebeurtenis heeft Wioletta nog vijf keer contact gezocht met het bedrijf om haar klacht in te dienen, maar zonder gevolgen. Het bedrijf wilde niet reageren. Vandaar dat verschillende moeders een protest hebben georganiseerd in de winkel.


Het protest
Leah Gibson is de bedenkster van het hele protest. Zij verzamelde ruim 70 moeders bij elkaar die met haar wilden protesteren in de sportwinkel Sports Direct. De 70 moeders namen allemaal hun kind en een buggy mee. In de winkel gaven zij allemaal in het openbaar borstvoeding.

“Moeders hebben het recht om hun kinderen in het openbaar te voeden, zonder daarop aangesproken te worden. De opkomst is fantastisch, meer dan ik verwacht had eigenlijk. We wilden gewoon tonen dat we moedermelk kunnen geven zonder dat iedereen onze borsten ziet. Erg toch dat de meesten daar het seksuele van inzien, terwijl ze eigenlijk bedoeld zijn om te voeden.” aldus Leah Gibson.


Hieronder zie je het filmpje van het protest in de sportwinkel!

Bron: TelegraafBookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken