Nieuwsberichten


Jongetje geschorst vanwege pistoolgebaar

donderdag 6 maart 2014, 14:15 - Sanne Hofman

Nathan Entingh is tien jaar en woont in de Amerikaanse staat Ohio. Daar gaat hij ook naar school. Hij zit op de Devonshire Alternative Elementary School. Het jongetje is nu drie dagen geschorst van zijn school. Dit omdat hij met zijn handen een pistool nadeed.

Nathan was met zijn vriendjes op het schoolplein aan het spelen. We kennen de bekende kinderspelletjes allemaal wel. Hoe vaak hebben we zelf vroeger gezegd: “Handen omhoog of ik schiet!” Voor veel mensen is dit heel onschuldig. Toch is de jonge scholier, Nathan, om dit pistoolgebaar wat hij maakte drie dagen geschorst.


Gewoon een spelletje
De vader van Nathan heeft op het incident gereageerd. “Ik vind de schorsing maar kinderachtig. Hij was alleen maar aan het spelen.” Volgens de vader van de Amerikaanse Nathan voelt niemand zich bedreigd. Hij vindt dat de volwassenen zich nu als kinderen gedragen. \"Nathan richtte op zijn vriendjes hoofd en zei \'boem\'. Het vriendje zag het niet, andere kinderen ook niet, maar de leraar wel. Het was niet bedreigend. Het was niet vijandig. Het was een 10-jarig spelend kind.\" aldus de vader van de tien jarige scholier, Paul Entingh.

Nathan zelf snapt ook niks van zijn schorsing. Hij vertelt: “Er waren veel meer kinderen die het deden. Die zijn niet geschorst. We spelen op school de hele tijd op deze manier!”


De schooldirectie
De directrice van de school van Nathan, Patricia Prince, vertelt: “Nathan zette zijn vinger tegen het hoofd van een schoolgenootje en deed alsof hij hem executeerde. We hebben de kinderen gewaarschuwd dat er gevolgen zouden zijn, als ze dit bleven doen. Nepwapens worden op school niet getolereerd, ook niet als het in de vorm van gebaren is.”

De schooldirectie stuurde de vader van Nathan een officiŽle brief met daarin de overtreding en de reden voor schorsing. In de brief stond dat het om de overtreding ‘niveau 2 nepvuurwapen’ ging. Als Nathan nog een keer eenzelfde overtreding zou begaan zou hij langere tijd kunnen worden geschorst of zelfs van school gestuurd kunnen worden.


Bron: nu.nlBookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken