Nieuwsberichten


Kinderopvang gesloten wegens mishandeling

donderdag 6 februari 2014, 13:32 - Sanne Hofman

Kindercentrum ‘De Nissehoff’ in het Limburgse Venray is gisterenavond per direct gesloten wegens kindermishandeling. Verschillende ouders hebben melding bij de politie, de GGD en de gemeente gemaakt van mishandelingen. Deze mishandelingen zouden bestaan uit verbaal en fysiek geweld bij hun kinderen. ‘De Nissehoff’ is een kinderopvang voor kinderen tussen de 0 en 13 jaar.

Met name de directrice van ‘De Nissehoff’ wordt verdacht van deze mishandelingen. Zij ontkent echter alles. De directrice heeft vorige week al te horen gekregen dat zij niet meer welkom was. Ouders hebben geklaagd en hun kinderen weggehouden van de opvang. Ook stapte de oudercommissie van het kindercentrum op.


De directrice van kindercentrum ‘De Nissehoff’ heeft gisteren een onderzoeksrapport van de GGD ontvangen. Hierin staat wat de GGD de afgelopen weken heeft geconstateerd op de kinderopvang. De directrice is het niet eens met de beschuldigingen van kindermishandeling en noemt het “laster en leugens”. Ze heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.


Noodopvang
De gemeente Venray heeft de ouders op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen. De spanningen binnen het kindercentrum lopen echter steeds hoger op meldt de GGD. De situatie voor de kinderen is nu onveilig. Voor deze donderdag en vrijdag is er gezorgd voor een noodopvang voor de kinderen van kindercentrum ‘De Nissehoff’. De kinderen kunnen terecht bij een andere opvang in de Limburgse gemeente Venray. Na deze twee dagen moeten de ouders zelf een oplossing zoeken.


Verder onderzoek
De gemeente Venray gaat de verschillende incidenten verder onderzoeken. Vandaag praat de gemeente met tien medewerkers van het centrum. Het is niet duidelijk of deze medewerkers hun baan kwijt zijn. Wel meldt de gemeente Venray dat de pedagogische kwaliteiten van deze medewerkers niet ter discussie staan.


Het kindercentrum zou volgens de gemeente van Venray weer open mogen als het centrum na het onderzoek nog voldoet aan de eisen van de Wet Kinderopvang. Dit melde Twan Jansen, wethouder van Venray, op de bijeenkomst voor ouders die gisterenavond werd gehouden. Zo’n 50 ouders waren gisteren aanwezig op deze bijeenkomst.


Bron: RTL nieuwsBookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken