Nieuwsberichten


Kleine Brooklyn redt haar zwangere moeder

maandag 10 maart 2014, 11:10 - Sanne Hofman

De kleine Brooklyn Beazley is 7 jaar en woont in Nieuw-Zeeland. Ze kreeg de schrik van haar leven toen haar zwangere moeder in een ernstige diabetesaanval kreeg. Het jonge meisje bleef rustig en redde uiteindelijk haar moeder en haar toekomstige broertje of zusje. In Nieuw-Zeeland is zij de heldin van de dag!

De 25 jarige moeder van de kleine Brooklyn, Sandee, is net 15 weken zwanger. Zij heeft erg veel last van diabetes type I. Net voordat Sandee de ernstige diabetes aanval kreeg was zij in het ziekenhuis geweest voor een echo. Ze kwam thuis en voelde zich misselijk en slap. Haar 7 jarige dochtertje was op dat moment de enige die thuis was, haar man was op zijn werk. Sandee begon te trillen en vertelde aan Brooklyn dat ze zich niet goed voelde.


Alarmnummer

Sandee kreeg op dat moment een ernstige diabetes aanval. Haar dochtertje raakte niet in paniek maar belde juist het alarmnummer. Brooklyn leerde een paar dagen eerder nog het alarmnummer op school. Wie had toen gedacht dat zij dit nummer gelijk zou moeten gebruiken?

Brooklyn vertelde aan de vrouw die zij aan de lijn kreeg dat het niet goed ging met haar moeder. Ze vertelde over het trillen en de rare bewegingen. Ook zei ze: “Mama heeft suiker nodig!” De vrouw aan de telefoon gaf het kleine meisje aanwijzingen. Brooklyn gaf haar moeder glucosestroop. Dit zorgde ervoor dat zij niet in een coma raakte.


Heldin
Even later opende Brooklyn de deur voor het ambulancepersoneel. Haar moeder werd meegenomen naar het ziekenhuis en is na een behandeling weer flink opgeknapt. “Ik ben super trots op mijn dochter, ze is mijn reddende engel geweest. Zonder haar hadden ik en de baby nu misschien niet meer geleefd.” aldus Sandee, de 25 jarige zwangere moeder.


Bron: AD

Trefwoorden: Zwanger Moeder Kleuter Heldin


Bookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken