Nieuwsberichten


Kleine heldin helpt moeder bij bevalling

donderdag 15 mei 2014, 13:29 - Sanne Hofman

Het achtjarige meisje Jazmine uit de Amerikaanse staat Florida heeft begin deze week een heldendaad verricht. Het kleine meisje hielp haar moeder toen zij opeens op het punt stond te bevallen. De moeder had geen tijd meer om naar het ziekenhuis te gaan en de hulptroepen zouden niet op tijd bij het huis kunnen zijn. Jazmine heeft haar moeder geholpen en is nu de troste grote zus van haar kleine broertje.

Krystle Garcia en haar achtjarige dochtertje Jazmine wonen in Tampa in de Amerikaanse staat Florida. De twee waren alleen thuis toen Krystle voelde dat zij op het punt stond om te bevallen. “Opeens brak mijn water. Ik zei, \'Jazmine, ga de draagbare telefoon halen en bel 911\'.” vertelt de trotse moeder aan de Amerikaanse media.


Aanwijzingen
Dit alles vond plaats om 7 uur ’s ochtends. Rond die tijd belde de kleine Jazmine het alarmnummer. Al snel werd duidelijk dat de bevalling te snel zou plaatsvinden, de hulptroepen konden niet op tijd aanwezig zijn. Jazmine kreeg verschillende aanwijzingen via de telefoon om haar moeder te helpen. Zo heeft zij droge handdoeken en een deken voor de baby gehaald en kreeg zij stap voor stap te horen wat zij moest doen tijdens de bevalling. Op een gegeven moment nam Krystle de telefoon over en heeft zij de aanwijzingen doorgespeelt aan haar dochter.


Minder dan 15 minuten
Jazmine heeft bewezen dat zij een erg goede hulp was voor haar moeder. Het meisje raakte eventjes in paniek maar heeft daarna haar werk keurig uitgevoerd. Binnen 15 minuten was alles gebeurd. Jazmine is nu de trotse grote zus van Joseph James Snyder. Hij werd twee weken te vroeg geboren en is na de bevalling thuis direct met zijn moeder naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig waren de hulptroepen kort na de bevalling ter plaatse.


Kleine heldin
“Als zij er niet was geweest, weet ik niet wat ik gedaan zou hebben. Ik zou nooit de telefoon hebben kunnen halen.” vertelt de moeder trots aan de media. De vrouw van het alarmnummer die het meisje te woord had gestaan kwam later op de dag langs om het kleine meisje te ontmoeten en complimentjes te geven. “Ze is een echte kleine heldin.” aldus de vrouw.

Hieronder vind je het filmpje van de kleine heldin Jazmine, haar moeder en haar pasgeboren broertje!

 


Bron: ADBookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken