Nieuwsberichten


Meer gesprekken in de klas over Wilders

maandag 24 maart 2014, 14:51 - Sanne Hofman

De uitingen van PVV-leider Geert Wilders van afgelopen week hebben voor veel ophef gezorgd in het hele land. Sommige mensen zijn van mening dat er veel te veel aandacht wordt besteed aan de misselijkmakende uitspraken van Geert Wilders, anderen vinden juist dat er meer over gesproken moet worden. Tweede kamerlid Ahmed Marcouch vindt dat er vooral op scholen meer gesprekken gevoerd moet worden over het bestaansrecht van Marokkaans-Nederlandse kinderen.

Volgens Ahmed Marcouch, partijlid van de PvdA, is er onder jongere kinderen erg veel behoefte aan gesprekken over de uitspraken van Geert Wilders van afgelopen week. Kinderen zijn bang en hebben verdriet om alles wat er gebeurd is. Ook docente Fati Benkaddour roept leraren en leraressen op om in de klas gesprekken met de leerlingen te voeren over het bestaansrecht van Marokkaans-Nederlandse kinderen in Nederland.

Fati Benkaddour vertelt dat zij van ouders veel verzoeken krijgt om te praten met hun kinderen na de uitingen van PVV-leider Geert Wilders. “Ook kinderen van autochtone ouders vragen waarom hun Marokkaanse vriendjes huilen en bang zijn. Alle ouders moeten bij scholen aandringen op lessen en schoolgesprekken.” aldus Fati Benkaddour en Ahmed Marcouch.


Pabo
Al eerder stuurde de opleiding pabo van hogeschool Saxion een email naar studenten over hoe zij het beste om konden gaan met de uitspraken van Wilders in hun stageklassen. “Een niet eenvoudige zaak, immers de impact op kinderen kan groot zijn. Het bespreken van wat er aan de hand is, is een goede optie. Neem kranten mee, laat kinderen discussiėren… Probeer het nieuws te duiden, zo objectief mogelijk. En het belangrijkste: stel kinderen gerust als ze bang zijn om weggestuurd te worden.” aldus hogeschool Saxion aan de studenten.


Gekwetst
Veel jonge kinderen zijn al de dupe van de uitspraken van Wilders. Zo is de 11 jarige Amin Lachir uit Tilburg erg gekwetst door zijn klasgenootjes. Toen hij en zijn klasgenootjes vorige week het fragment van Geert Wilders in het SchoolTV Weekjournaal bekeken gebeurde er iets wat Amin erg verdrietig maakte. Klasgenootjes van Amin begonnen mee te schreeuwen met het fragment: ‘Minder, minder, minder!’

“Daar werd ik wel even verdrietig van. Ik dacht: moeten wij nu ook het land uit.” aldus de 11 jarige Amin. “Ik denk dat de kinderen niet helemaal doorhadden dat het geschreeuw vervelend was voor mijn zoon. Wat ik wel erg vond was dat er na het tonen van het fragment helemaal niet over nagepraat werd in de klas.” aldus de vader van Amin.


Bron: RTL nieuwsBookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken