Nieuwsberichten


Meisje geschorst van school vanwege kaal hoofd

donderdag 27 maart 2014, 14:43 - Sanne Hofman

Een 9 jarig meisje uit de Amerikaans staat Colorado schoor haar hoofd kaal om haar vriendinnetje, die kanker heeft en geen haar meer heeft door de chemokuren, te steunen. De erg heldhaftige en lieve daad van het meisje werd niet beloond. Ze werd geschorst van haar school!

De 9 jarige Kamryn Renfro uit Colorado heeft een vriendinnetje met kanker. Door de chemokuren heeft het meisje geen haar meer en is ze dus kaal. Om haar beste vriendinnetjes te steunen in deze zware tijd besloot Kamryn haar hoofd ook kaal te scheren. Zo zou haar vriendinnetje niet meer de enige zijn op school met een kaal hoofd.


Geschorst
De school waar Kamryn op zit was niet blij met haar actie. De school, Caprock Academy in Grand Junction, streeft namelijk erg strenge regels na, zeker met betrekking tot kleding en gedrag. De school besloot de 9 jarige Kamryn te schorsen. Het meisje had volgens hen haar hoofd niet kaal mogen scheren. Ze zou weer naar school mogen komen als zij een pruik zou dragen of als haar haar weer was gegroeid.


Belachelijk
De moeder van het meisje reageerde vol verbazing en boosheid op het besluit van de school. “Mijn dochter heeft haar hoofd niet kaal geschoren omdat ze zich bij een bende heeft aangesloten ofzo. Ze probeert zo haar vriendinnetje te steunen, zodat zij niet alleen voelt.” vertelt zij aan de Amerikaanse media.

Niet alleen de moeder en andere familieleden, vrienden en kennissen van Kamryn reageerden fel op het besluit van de school, ook de Amerikaanse media was woest. De schorsing werd omschreven als belachelijk en er was direct erg veel aandacht en ophef over de hele gebeurtenis.

Door al deze media aandacht besloot de school terug te komen op de beslissing. Eerder gaven zij aan geen uitzondering op de regels te kunnen maken, maar na een stemronde door de schoolraad besloot de school dat Kamrym toch welkom is op school met een kaal hoofd.


Bron: RTL nieuwsBookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken