Nieuwsberichten


Op zoek naar een creche

maandag 4 februari 2013, 14:10 - Charlotte Portielje

Voor vele ouders is het een moeilijk moment om je kind weg te brengen naar de crèche. Maar hoe beter je gevoel is over de crèche des te minder je als ouder zorgen hoeft te maken. In het nieuws hoor je af en toe ook schokkende berichten over crèches waar het goed mis gaat en het belang van het kind niet centraal staat.

Kiezen van een crèche
In 2008 bleken de Nederlandse crèches matig tot slecht te zijn. Crèches hadden te grote groepen kinderen in verhouding tot de medewerkers. Individuele aandacht en educatieve activiteiten schoten er hierdoor bij in. Voor ouders is het belangrijk de goede crèche te kiezen. Punten die bij het kiezen centraal staan zijn: verzorging, cruciale randvoorwaarden, activiteiten en communicatie. Een goede crèche is belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Emotionele zorg en aandacht hebben sterke invloed op de hersenontwikkeling.

NCKO
Het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek is er om crèches te beoordelen. Eén keer in de 4 jaar doet het NCKO een uitgebreid onderzoek naar pedagogische kwaliteiten van kinderdagverblijven. Uit afgelopen onderzoek bleek dat het bij de ouders vooral draait om het personeel wat er werkt. De interactie met kinderen is erg belangrijk, daarnaast wordt er ook hoge waarden gehecht aan de spelmaterialen.

 

 

 

Vrije tijd
Het werken en zorgen voor kinderen kost veel tijd. Een lekker dagje winkelen schiet er vaak bij in voor ouders. Als je in Groningen woont, hebben ze daar nu een goede oplossing voor. Stichting Kinderopvang Stad Groningen biedt tijdens koopzondagen in Groningen gratis kinderopvang aan. Zo kunnen de ouders rustig winkelen zonder zeurende kinderen die speelgoed of naar huis willen.

 

 

 

Bron: intermediair , RTV Noord

 

Trefwoorden: Ouders Crèche Ncko Groningen


Bookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken