Nieuwsberichten


Oppas nodig voor een weekend weg in een groepsaccommodatie ?

vrijdag 8 april 2016, 15:36 - Gianna

Wat doe je als je weekend weg bent in een groepsaccommodatie en een oppas nodig hebt?

Elke ouder krijgt er wel eens mee te maken. Er wordt iets leuks georganiseerd door je vrienden, je familie of de leden van je (sport)club en je wilt dolgraag meedoen, maar je hebt alleen één probleem: het is nog niet vertrouwd om je kind alleen thuis te laten, omdat je zoon of dochter daar simpelweg nog te jong voor is. Een oppas kan in dat geval uitkomst bieden, maar alles daaromtrent is ook niet zo één-twee-drie geregeld. Zo kan het bijvoorbeeld lastig zijn om een oppas te vinden, wanneer je vanwege een groepsvakantie in een groepsaccommodatie langere tijd weg bent en de gebruikelijke oppasser niet continu aanwezig kan zijn. Lukt dit wel, dan dienen er bovendien ook nog een hoop afspraken gemaakt te worden met de uiteindelijke oppasser. Over de vergoeding en de tijd om naar bed te gaan, om maar wat voorbeelden te noemen. Er komt dus een hoop kijken bij het regelen van een geschikte en goed geïncrusteerde oppasser, voordat jij je naar de groepsaccommodatie kan begeven. Van de dingen die geregeld moeten worden, geven we in de rest van dit artikel nog enkele voorbeelden, zodat je ze zeker niet vergeet.


1. Regel een oppasser

Hetgeen wat je natuurlijk als eerste moet doen, als je definitief hebt besloten om de groepsvakantie in de groepsaccommodatie niet aan je voorbij te laten gaan, is het regelen van een oppasser die meerdere dagen op je kind kan passen. Afhankelijk van de leeftijd en de zelfredzaamheid van je kind, kun je bepalen of deze persoon continu aanwezig moet zijn of enkel op de cruciale momenten, zoals ’s avonds. De traditionele oppassers zijn vaak buren en grootouders, maar je kunt ook andere kennissen vragen om even op je kroost te letten terwijl jij weg bent. Ook is het mogelijk om Zoekoppas.nl professionele oppassers te benaderen.


2. De vergoeding

Een grootmoeder of een goede vriend hoef je natuurlijk geen geld te geven voor het oppassen op je kinderen. Jij zou hetzelfde immers ook gratis voor hen doen, als zij een keertje in een groepsaccommodatie zouden verblijven. Het is echter ook mogelijk dat je iemand op je kinderen laat passen die dat vaker doet om wat bij te verdienen. Wat je hen betaalt, is afhankelijk van wat zij allemaal moeten doen en de tijd die ze eraan kwijt zullen zijn. Wees in ieder geval vooraf duidelijk wat je bereid bent te geven.


3. Andere afspraken

Hoe je het doet wat betreft geld is niet het enige wat met de oppasser afgesproken moet worden. Je zult de oppasser immers ook opdrachten mee moeten geven, zodat de boel niet uit de hand loopt en alles z’n gangetje blijft gaan. Zo zal je de oppasser moeten vertellen hoe laat je kind op bed dient te liggen, wat hij of zij wel en niet mag hebben (qua zoetigheid) en bijvoorbeeld hoe lang er met de Ipad gespeeld mag worden.

 


 

Trefwoorden: Oppaswerk Oppas Oppassen


Bookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken