Nieuwsberichten


Peuter krijgt boete voor te hard rijden

vrijdag 14 maart 2014, 15:50 - Sanne Hofman

Een twee jarige peuter uit Amerika is aangehouden vanwege haar ‘rijgedrag’. Ze was buiten aan het rondscheuren in haar speelgoedauto en werd aangehouden door de politie. De agenten gaven het kleine meisje een boete van bijna drie euro vanwege te hard rijden.

Het tweejarige meisje Za’Dariyah Mishaw uit Amerika, Florida, was buiten in haar speelgoedauto aan het rijden. Ze speelde op de parkeerplaats voor haar huis. Agenten reden langs, zij deden een misdaadonderzoek in de buurt, en zagen het twee jarige meisje autorijden. Ze vonden dat het meisje te hard reed in de speelgoed auto.

“Plotseling zagen we het meisje rondsnorren in haar cabrio. Ze ging heel snel. Het duurde wel even voordat we haar te pakken konden krijgen. Na een korte \'achtervolging\', konden we haar tot staan brengen.” zegt agent Christian Velasco lachend.


Symbolische boete

De symbolische boete die de agenten het kleine meisje gaven was vier dollar. Agent Velasco vertelt over de bekeuring voor het meisje: “Symbolisch, weliswaar. Met ons optreden wilden we de kleine snelheidsduivel wijzen op het gevaar dat ze liep. Niet iedereen merkt zo\'n speelgoedkarretje op en een ongeluk zit in een klein hoekje.”


Reactie
De familie van Za’Dariyah vindt de actie van de politie terecht. Ze zijn het eens met de, toch wel wat grappige, waarschuwing.

“Iedereen heeft altijd slechte dingen te melden over de politie hier in Jacksonville, maar mijn grote complimenten voor deze actie. Het was een heel grappig moment en was voor haar het hoogtepunt van de dag.” aldus de oom van de peuter.

Za’Dariyah is best trots op haar bekeuring. Ze laat hem steeds aan iedereen zien en loopt er heel de tijd mee rond. Ze eist wel van haar moeder dat zij hem betaalt. “De politie heeft een goede indruk gemaakt op haar.” aldus de oom van Za’Dariyah.


Bron: ADBookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken