Nieuwsberichten


Superheldenbegrafenis voor dappere Brayden

woensdag 21 mei 2014, 15:36 - Sanne Hofman

De vijf jarige Brayden uit het Amerikaanse Kentland vocht een jaar lang tegen een hersentumor. Afgelopen maand heeft het dappere jongetje de strijd verloren. Brayden werd meerdere keren bestraalt en is nooit gestopt met vechten tegen de verschrikkelijke ziekte. Tijdens zijn zware strijd tegen de tumoren bleef Brayden altijd enthousiast vertellen over zijn voorbeelden, de Marvel superhelden. Zijn laatste droom is nu werkelijkheid geworden…

De 5 jarige Brayden Denton komt uit het Amerikaanse Kentland. Sinds april vorig jaar is het dappere jongetje de strijd tegen zijn hersentumoren begonnen. Brayden werd maar liefst dertig keer bestraald. In het ziekenhuis probeerden de artsen van alles om Brayden te helpen en te genezen. De dappere Brayden heeft afgelopen maand de strijd tegen zijn ziekte verloren. Ondanks zijn zware operaties en behandelingen bleef Brayden altijd positief. Hij kon niet stoppen met praten over zijn superhelden.


Superhelden
Brayden was al heel zijn leven lang één van de grootste fans van de Marvel superhelden. Spiderman, Batman, Thor, Iron Man, Superman, The Hulk en noem ze maar op. Op zijn derde en vierde verjaardag werd Brayden verrast met een mooie Spiderman taart, zijn dag kon niet meer stuk.

Toch bestond er een nog mooier verjaardagscadeau voor hem. Voor zijn vijfde verjaardag werd Brayden namelijk verrast met een gigantische superheldentaart en met een trip naar Universal Studios om daar Spiderman te ontmoeten en de nieuwste film te bekijken. Deze verrassing werd compleet verzorgd door stichting Make-a-Wish.


Begrafenis
De ouders van Brayden wilden de laatste wens van hun zoontje laten uitkomen. Zij bedachten een speciale begrafenis voor hem. Het moest geen grauwe dag worden maar juist een dag die Brayden nooit zou vergeten. Familie en vrienden verschenen in superheldenshirts op de begrafenis en de zes superhelden droegen zijn kist en brachten Brayden naar zijn laatste rustplaats. “Hij zou waarschijnlijk gezegd hebben 'dit is zo cool'. Dit is wat hij gewild zou hebben.” aldus de moeder van Brayden.

Bekijk hier de beelden van de prachtige begrafenis van de dappere Brayden:


Bron: TelegraafBookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken