Nieuwsberichten


Textuur voeding belangrijkste factor voor kinderen

woensdag 5 november 2014, 16:26 - Tara Stokdijk

Het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht hebben onderzoek gedaan naar eetgedrag van kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. Uit dit onderzoek is gekomen dat de textuur van voeding bepaalt of jonge kinderen hun eten opeten of laten staan.

Textuur is een belangrijke factor voor jonge kinderen. Smaak en kleur zijn minder belangrijk. Tijdens het onderzoek kregen de kinderen roze yoghurt met frambozensmaak. Toen de kleur van de yoghurt als enige werd aangepast had dit geen effect op het eetgedrag. Ook bij alleen het veranderen van de smaak in appel of citroen namen de kinderen evenveel happen. Toen er stukjes framboos of pulp werd toegevoegd wilden de peuters niet proeven.

Naar aanleiding van dit onderzoek raden de wetenschappers aan om kinderen al vroeg te laten wennen aan verschillende texturen van voedsel.

Bron: Nu.nl

Trefwoorden: Voeding


Bookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken