Nieuwsberichten


Twee jarig jongetje verhongerd door gameverslaafde vader

donderdag 17 april 2014, 13:30 - Sanne Hofman

Steeds meer kinderen hebben last van een gameverslaving. Kinderen spelen eerder op hun computer of tablet dan dat zij buitenspelen. Ouderen zijn echter ook vaak gameverslaafd. Zo ook de vader van een twee jarig jongetje uit Zuid-Korea. Hij was dagenlang in verschillende internetcafés te vinden om te gamen en liet zijn zoontje thuis verhongeren. De man is gearresteerd.

De 22 jarige Zuid-Koreaanse vader lijdt aan een ernstige gameverslaving. De man is zo erg verslaafd aan gamen dat hij zijn zoontje van twee totaal verwaarloosde. De gameverslaving van de vader liep uit de hand, de man zat dagenlang in een game café. Zijn zoontje was thuis, verhongerd en verwaarloosd. Hij overleefde het niet. De Zuid-Koreaanse man dumpte het lichaam van zijn zoontje in een vuilniszak en gaf het jongetje als vermist op.


De moeder

De moeder van het twee jarige jongetje en de vrouw van de 22 jarige vader woont niet meer thuis vanwege haar werk. Zij kreeg een baan aangeboden in een ver gelegen fabriek en heeft deze kans gepakt om geld te verdienen voor haar gezin. Ze liet haar man en zoontje achter. De vader kon echter geen verantwoordelijkheid dragen. Hij kwam om de twee a drie dagen thuis en zat voor de rest van de tijd alleen maar in internetcafés. Op 7 maart trof hij zijn zoontje dood aan.


Onderzoek
De politie heeft de zaak nu verder onderzocht. Wat blijkt uit het onderzoek is dat de vader zijn zoontje nog ongeveer een maand in zijn appartement heeft gehouden. Daarna heeft hij hem in een vuilniszak gestopt en gedumpt op in een tuin in de buurt. Hij gaf zijn zoontje als vermist op bij de politie. Toen het lijkje gevonden werd gaf de man zijn gruwelijke daad toe. De man is nu gearresteerd. Zijn straf is nog niet bekend.


Opschudding
Deze zaak zorgt in Zuid-Korea voor veel opschudding. In Zuid-Korea zijn gameverslavingen onder de bevolking een groot probleem. Uit een nationaal onderzoek van 2013 blijkt dat 7 procent van de ruim 50 miljoen Zuid-Koreanen een grote kans heeft om een internetverslaving op te lopen. Het parlement zoekt uit of de wet op verslavende middelen zoals drank, drugs en gamen aangepast moet worden.


Bron: ADBookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken