Nieuwsberichten


Wat doe je als je zoontje een prinsessenjurk aan wilt?

donderdag 18 februari 2016, 13:47 - Gianna

Er ontstond veel commotie op het internet toen het zoontje van Adele in een prinsessenjurk in Disneyland op de foto werd vastgelegd. Ze kreeg hier veel kritiek over. Maar wat moet je precies doen als ouder zijnde als je zoontje een prinsessenjurk aan wilt?

De meningen waren verdeeld over het feit dat de 3-jarige Angelo een jurk uit Frozen droeg. Mensen waren er tegen, maar ook mensen steunden Adele hierin dat ze haar zoontje liet dragen wat hij wilde.

Pedagoge Sieneke Brouwer laat weten dat het niet erg is wanneer bijv. een jongentje een jurk zou willen dragen. Op die leeftijd zitten ze als het ware nog in een fantasiespel waarbij ze alles wel een keer in hun leven willen zijn. Je moet ze gewoon hun gang laten gang.

Kinderpsycholoog en seksuoloog Sanderijn van der Doef zegt ook dat dit helemaal geen probleem is. Op zo’n jonge leeftijd zijn ze er nog niet van bewust dat ze voor altijd een jongen of meisje zullen zijn en veranderd dit voor hun ook met de dag. Juist wanneer je dit gaat verbieden beperk je hun creatieve manier van denken.

Ouders zouden zich niet veel moeten aantrekken van wat de buitenwereld ervan denkt. Het belangrijkste is dat je als ouder zijnde altijd goed naar je kind luistert, niet alleen op jongen leeftijd maar ook op een oudere leeftijd. Zorg ervoor dat je je kind altijd steunt. Adele deed daarom ook het juiste.

Het kan ook wel eens voorkomen dat het juist het besluit van de ouder is en niet van het kind. Dat de ouder juist een punt wilt maken dat ze hun kind niet volgens een rolpatroon wil opvoeden. Mocht dit het geval zijn, dan laat een kind al snel genoeg merken dat hij of zij dit niet wilt.

Ondanks het fantasiespel van een kind kan het natuurlijk ook zijn dat het kindje echt in een verkeerd lichaam is geboren. Het is logisch dat ouders hiervan in de stress raken, maar probeer alsnog altijd je kind te steunen. Probeer advies in te winnen van genderklinieken die veel hulpen hierbij bieden. Wijs het vooral niet af.

                                           

Bron: rtlnieuws.nl

 Bookmark dit artikel:
NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon | Voeg toe aan iGoogle | Feed bekijken